SPLOŠNI POGOJI

DOBRODOŠLI V VILI SREDGORA! 

Vila Sredgora je oaza udobja in sprostitve sredi neokrnjenih kočevskih (pra)gozdov na jugovzhodu Slovenije. Ta trajnostno zasnovana lepotica je zrasla na ruševinah zapuščene kočevarske vasi, ki jo je gostiteljica Mojca obudila v unikatno turistično destinacijo namenjeno najzahtevnejšim gostom. Gostom, ki prisegate na trajnost in cenite neokrnjeno naravo.

Pri nas vas čakata popolno udobje in varnost, ob enem pa pristen stik z mogočnimi energijami narave. Ta se tu bohoti v vsej svoji veličastnosti.

Zeleno. Trajnostno. Vrhunsko. Naravno razkošje!

 

POPOLNA NAMESTITEV ZA ODKLOP V NARAVI

Vila Sredgora, zgrajena 2022, ponuja namestitev za 8+2 oseb in se oddaja kot celota. 

Vključuje sodobno opremljeno kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom, 4 spalnice in 2 kopalnici. Zunanja terasa je opremljena z letno kuhinjo in žarom. V objektu je na voljo izbor lokalnih vin in izdelkov lokalnih pridelovalcev, s katerimi si lahko postrežete.

Objekt obdaja veliko dvorišče z vrtom, kuriščem in otroškim igriščem. Na dvorišču lahko brezplačno parkirate

Za dodatne informacije vam je vedno na voljo gostiteljica. Ta vam bo z veseljem posredovala informacije o lokalnem okolju in ponudbi, transportu in drugih lokalnih značilnostih.

 

Rezervacija

Gost lahko opravi rezervacijo pisno na elektronski naslov info@sredgora.si, po telefonu +386 40626925 ali preko spletne strani ali spletnih portalov. V primeru rezervacij preko spletnih portalov, se gost strinja s pogoji rezervacije na spletnem portalu in posledično tudi s splošnimi pogoji resorta. Po plačilu 30% depozita celotne rezervacije, je rezervacija potrjena. Gost prejme potrditveni e-mail.Ob prihodu gost poravna preostali znesek rezervacije.

Minimalno število nočitev: 5 noči (april – september, božično novoletni prazniki)

 Od oktobra do marca (razen v času božično novoletnih praznikov) število nočitev ni omejeno. Če je število nočitev manjše od tri, dodatno zaračunavamo enkraten strošek čiščenja 80 eur.

 

Odpoved rezervacije ali sprememba rezervacije
Za spremembo rezervacije/odpoved rezervacije pišite na info@sredgora.si, pokličite na +386 40626925 ali odpoveste svojo rezervacijo preko spletne strani s kodo, ki jo prejmete na vaš e-mail naslov ob rezervaciji preko spletne strani.

 

Pogoji odpovedi

Do 45 dni pred prihodom: Brez stroškov odpovedi

Od 45 dni do 2 dneva pred prihodom: zaračunamo znesek depozita (30% zneska skupne cene).

Od 48 ur do 24 ur pred  prihodom:  zaračunamo 50% zneska skupne cene.

od 24 ur – 0 ur pred prihodom: zaračunamo 100% zneska skupne cene.

Za znesek bomo bremenili vašo kreditno kartico.

Pri predčasnem odhodu je potrebno plačati preostale dni nočitve. 

 

Plačilo
Možni so naslednji načini plačila: Visa, Mastercard/Eurocard, American Express, Diners, Maestro, gotovina, predračun.

Ob prihodu se poravna celotni znesek rezervacije.

 

Cena vključuje
Nočitev, brezžični internet (nestabilen), parkirišče, otroška posteljica, posteljnina, 2 brisači na osebo.

 

Check-in/check-out
check-in: od 15:00, check-out: do 10:00
Rezervirano namestitev za gosta držimo na dan prihoda do 24. ure. V primeru kasnejšega prihoda je gost dolžen predčasno obvestiti resort – najkasneje do 24. ure na dan prihoda. V kolikor gost ne seznani resort pravočasno, resort ni dolžen držati sobe za gosta, prav tako ima pravico gostu zaračunati stroške neprihoda.

 

Prijava v resort
Iz varnostnih razlogov morajo gostje ob prijavi imeti s seboj veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

 

Turistična taksa

Se zaračuna vsem osebam po spodnjih pogojih odrejenih s strani Občine Črnomelj. Odraslim se zaračuna turistična taksa v višini 1,5€ na osebo na noč. Otroci do 7 leta starosti so oproščeni turistične takse. Osebe stare 7-18 let plačajo 50% cene turistične takse.

Dodatno ležišče za 9. In 10. Osebo

Dodatno ležišče je na voljo v resortu in znaša 30€ po osebi na noč.

 

Parkirišče
Gostom je na voljo brezplačno zunanje parkirišče. Resort ne sprejema odgovornosti za varnost vozil, poškodbe vozil ali za stvari shranjene v njem.

 

Škoda

Pridržujemo si pravico in gost nas s podpisom na prijavnici pooblašča, da zaračunamo za morebitno škodo, ki je nastala v sobi gosta ali v resortu med bivanjem gosta, ali za vse predmete, ki manjkajo ob odhodu gosta.

 

Predčasni odhod
Resort ni dolžan vrniti gostu/stranki vrednosti nočitve za predčasni odhod. Za morebitne izjeme (razlog predčasnega odhoda), se je potrebno obrniti na lastnika resorta.

 

Veljavno pravo
Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita za izključno pristojnost slovenskih sodišč.

 

Varovanje zasebnosti
Resort vse pridobljene podatke o gostih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da gost s sprejemom ponudbe pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbah. Ob prijavi v resort je potrebno predložiti osebni dokument.

 

Dragocenosti
Za stvari, ki jih je stranka prinesla s seboj, jamči resort v skladu z zakonskimi določili le v primeru, če je škoda povezana s kršitvijo dolžnosti s strani resorta. Kljub varnostnim kameram je nujno zaklepanje objekta, ko gost ni prisoten na posesti.

 

 

HIŠNI PRAVILA IN HIŠNI RED

NARAVA je pri nas na prvem mestu, nenazadnje nas obdaja vse naokrog. Zato so naša hišna pravila zasnovana z mislijo na ohranjanje narave in sožitje z okoljem, katerega del smo. Nismo pa pozabili niti na VAŠO VARNOST.  

Prosim vas, da hišna pravila pozorno preberete in jih dosledno upoštevate. 

Želimo vam, da v Vili Sredgora preživite nepozabne trenutke!

NOČNI MIR

Ker se vila Sredgora nahaja v gozdu, kjer bivajo številne divje živali, je potrebno dosledno spoštovati nočni mir, ki velja od 22. ure do sončnega vzhoda.

 Tudi čez dan pretiran hrup ni zaželen, saj le ta moti divje živali, ki tukaj živijo. Zabave in glasna praznovanja (npr. fantovščine) niso dovoljene.

Metanje petard in ognjemeti so strogo prepovedani vse dni v letu.

RAVNANJE Z ODPADKI

Odpadke ločujemo v označene koše, ki se nahajajo ob objektu ter kompostnik, ki se nahaja na dvorišču. Prosimo vas, da v te koše ne odlagate nevarnih snovi (npr. baterije, zdravila,..). Za te bomo poskrbeli mi. Čez noč je v okolici objekta (na terasi, pri žaru) prepovedano puščati ostanke hrane, saj lahko ta privabi divje živali v neposredno bližino objekta.

Pri ločevanju odpadkov si pomagajte s spodnjim seznamom:

Steklena embalaža

Vse vrste praznih in čistih steklenic, kozarci za vlaganje, kozarčki in stekleničke otroške hrane, razbiti kozarci in steklenice

Ogledala, žarnice, okenska stekla, kristal, porcelan, keramika, armirano steklo

Biorazgradljivi odpadki

V zabojnik z biorazgradljivimi odpadki odlagajte ostanke iz spodnjega seznama. 

Na kompostnik, ki se nahaja na vrtu, pa odlagate samo svežo odpadno sadje in zelenjavo, vrtni odpadki in podobno (jajčne lupine, kavna usedlina, papirnati robčki, žagovina, plevel, gnilo sadje, ohlajen lesni pepel,…). Tovrstno ločevanje je potrebno za to, da z zavrženo hrano ne privabljamo divjih živali.

Kuhinjski odpadki in kuhani ostanki hrane (termično obdelana sadje in zelenjava, tudi juhe in tekočine), filter vrečke,  ostanki kisa in vina, pokvarjeni prehrambeni izdelki brez embalaže, onesnažene papirne vrečke za sadje in zelenjavo.

Ostanki mesa in kosti, plastične in kovinske embalaže živil, ostanki čistil z embalažo, sanitarni izdelki in plenice, higienski papirji, papirnate plenice, zdravila, nevarni odpadki, olje in maščoba, iztrebki malih živali

Papirnata in kartonska embalaža ter embalaža iz lepenke

Časopisi, revije, prospekti, Šolski zvezki, knjige, kuverte, Pisalni papir, ovojni papir, papirnate vrečke, kartonske škatle, embalaža za prehrambene izdelke, kartonsko embalažo pralnih praškov in raznih aparatov

 Plastificirane embalaže, tetrapaki, onesnažene embalaže z nevarnimi odpadki, embalaža škropiv, tapete, celofan, higienski papir

Mešana komunalna odpadna embalaža

Plastenke pijač, živil in prehranskih sredstev, plastenke živil in pijač, konzerve, tetrapak

plastične vrečke, alu folija, jogurtovi lončki.

 Stiropor, papirna in steklena embalaža, embalaža z vsebino, embalaža nevarnih snovi, Igrače in teksil, nevarni odpadki

Mešani komunalni odpadki

Ostanki mesa in kosti, stiropor, plenice, drobni odpadki od pometanja stanovanja in dvorišča, koščki tkanin in usnja, zamaščene folije in papir, celofan, okenska stekla, higienski papir, ostanki zobne tube, ostanki mesa in kosti, CDji, Iztrebki malih živali, žarnice (razen varčnih)

ZELIŠČNI IN ZELENJAVNI VRT

Na dvorišču se nahajata zeliščni in zelenjavni vrt, iz katerega si lahko postrežete. Prosimo vas, da uživate samo zrele plodove. Prav tako prosimo, da ne trgate cvetja, saj je to najlepše v svojem naravnem okolju. 

Če vas zanima vrtnarjenje ali rastline, ki rastejo pri nas, vam bodo naši zaposleni z veseljem povedali več o tem.

KURIŠČE 

Na dvorišču je na voljo urejeno kurišče. 

KURJENJE OGNJA  je dovoljeno samo na označenem kurišču. Kurišče je potrebno po kurjenju pogasiti in tudi sicer upoštevati vse potrebne varnostne ukrepe v zvezi s preprečevanjem požarov. 

V objektu se nahaja gasilni aparat.

KAJENJE

Kajenje je v notranjosti objekta prepovedano. 

Na dvorišču se nahajajo ognjevarni pepelniki, ki preprečujejo raznos pepela in žerjavice. Prosimo, da jih dosledno uporabljate. Puščanje ogorkov kjerkoli drugje je prepovedano.

VARČEVANJE Z ENERGIJO in VODO

Prosimo, da ugašate luči in dosledno zapirate pipe ter tako pomagate ohranjati naravne vire za prihodnje rodove.

V kolikor opazite kakršnokoli napako na objektu, ki povečuje porabo energije ali vode (na primer kapljanje iz pipe), vas prosimo, da nas čim prej o tem obvestite.

Prosimo, da upoštevate, da je voljo je omejena količina vode, saj smo popolnoma izključeni iz omrežja in vsa voda prihaja iz rezervoarjev. 

Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujemo za vaš prispevek k ohranjanju okolja!

NE VZNEMIRJAMO DIVJIH ŽIVALI 

Vila Sredgora se nahaja globoko v gozdu, kjer živijo številne divje živali. Zaradi tega je potrebno dosledno upoštevati nočni mir.

 Po 19. uri oziroma ob mraku gibanja na neoznačenih poteh in gibanja v gozdu ne priporočamo – tudi zaradi lovcev. V temi se držite cest in dobro označenih pohodniških poti.

Smo MEDVEDOM PRIJAZNA NASTANITEV. To pomeni, da si prizadevamo medvede odvrniti, da bi se gibali v okolici vile. Puščanje hrane izven objekta (na primer čez noč ali ko za dlje časa zapustite objekt) ni dovoljeno. Prav tako ni dovoljeno puščanje hrane in odpadkov v gozdu. Naše smetnjak je zasnovan tako, da je medvedom in drugim živalim nedostopen. Na kompost odlagajte samo svežo, nekuhano zelenjavo. Kuhano zelenjavo in druge ostanke hrane, ki bi lahko privabili divje živali, odvrzite v koš za mešane odpadke. Le te bomo naknadno ustrezno ločili. 

VARNOST OTROK

Otroci so pri nas dobrodošli. V objektu sta na voljo mizica in otroški sedež za hranjenje, posteljica in previjalna podloga. Otrokom je na voljo tudi manjše zunanje igralo. Uporaba le tega je na lastno odgovornost.

Priporočamo, da se otroci v okolici objekta gibajo pod nadzorom staršev. Zahajanje otrok v gozd brez spremstva je lahko nevarno, zato ga odsvetujemo.

DOMAČE ŽIVALI 

Domače živali so pri nas dobrodošle in dovoljene. Doplačilo je 20€ po ljubljenčku na noč. 

Na voljo so pasje postelje in sklede za hrano ter vodo. 

V kolikor se s psi gibate v okolici objekta, morajo biti ti obvezno na vrvici (v izogib lovskim nesrečam ali da se vaš ljubljenček ne izgubi med preganjanjem jelena globoko v gozdu). Prosimo upoštevajte, da se v bližini nastanitve lahko gibajo divje živali, kar lahko vznemiri vaše ljubljenčke. 

V objektu, v garderobni omari pri vhodu, so na voljo vrečke za pobiranje iztrebkov. Na terasi objekta se nahaja koš za tovrstne odpadke. 

Zunaj, v neposredni okolici resorta je potrebno pobirati iztrebke. Ko greste na sprehod v gozd pa to seveda ni potrebno. 

Ob nastali škodi v objektu (pogrizeno/spraskano pohištvo, umazanija, ki se je ne da očistiti, lulanje znotraj hiše, kjer se ne da očistiti), škodo krije gost – lastnik živali.

UPORABA KUHINJE 

Ker najbližja trgovina ni ravno blizu, je v kuhinji je na voljo dobro založena omara s prehranskimi produkti iz katere si lahko postrežete. Cenik je priložen.

Pred kuhanjem ali peko odprite plinsko bombo, saj tako štedilnik kot pečica delujeta na plin. Če plina zmanjka in je plinsko bombo potrebno zamenjati, je hkrati z bombo potrebno zamenjati tudi tesnilo. Le to je priloženo plinski bombi.

Če pri vklopu ali zamenjavi potrebujete pomoč, kontaktirajte upravnika/co.

Pomivalni stroj ima tri predale za posodo. Zgornji je del je predviden za jedilni pribor, ostala dva za posodo. Pred pranjem stroj napolnite s splaknjeno posodo, dodajte tableto za pomivanje, izberite program in pritisnite gumb za start.

Voda iz avtomata je namenjena pitju, za vse ostale namene uporabljajte vodo iz pipe. Prosimo, da z vodnimi viri skrbno ravnate, saj so v naši nastanitvi omejeni.

Prosimo, da v kuhinjske odtoke ne zlivate vina, kisa ali olja. Ostanke vina in kisa zlijte v zabojnik z biološkimi odpadki, ostanke olja pa v za to namenjeno posodo, ki se nahaja pri zabojnikih za smeti.

KAMIN

Kamin, ki se nahaja v dnevnem prostoru, uporabljajte le, če veste, kako. Če potrebujete pomoč, vam bomo z veseljem pomagali.  Pri rokovanju s kaminom uporabljajte ognjevarne rokavice. Uporaba teh je obvezna, če upravljate z ročajem za regulacijo pretoka zraka, ki se nahaja na zunanji desni strani kamina in pa pri upravljanju vrat kamina. 

Iz varnostnih razlogov za kurjenje uporabite samo drva, ki so priložena v skrinji poleg kamina. Prav tako je prepovedano v času kurjenja na kaminu puščati kakršnekoli stvari, saj lahko pride do požara.

Po vsaki drugi uporabi je kamin potrebno očistiti. Čiščenje bomo, v dogovoru z vami, opravili zaposleni v Vili Sredgora.

KOPALNICA 

Vsakega gosta v namestitvi čaka ena velika in ena majhna brisača, ki ju po potrebi zamenjamo in operemo. Umazane brisače, ki jih želite zamenjati, položite v košaro, ki jo najdete na zunanji terasi. Dostavili vam bomo čiste brisače. Tak sistem smo razvili, ker si kot trajnostno naravnana namestitev prizadevamo za čim manjšo porabo vode in energije. Hvala, da nam pri tem pomagate!

Enako velja za posteljnino. Ko želite zamenjavo, vas vljudno prosimo, da o tem obvestite osebje.

Če voda iz prhe v spodnji kopalnici ne odteka tekoče, je to morda zaradi las, ki so se zataknili v odtoku. To se lahko zgodi kljub temu, da nastanitev očistimo in dezinficiramo ob vsaki zamenjavi gostov.  . Zato smo na vgradno polico postavili majhen pripomoček, s katerim lahko dvignete odtočni žleb in odstranite morebitne ovire. Videti je takole:

SAVNA 

Uporaba savne stane 10€‎/h. Uporaba savne možna samo s predhodnim dogovorom z zaposlenimi. Ti bodo savno za vas pripravili – zakurili ogenj in jo privedli do želene temperature. To lahko traja od 1-2 ur, tako da je potrebna predhodna najava.

Starejše osebe, nosečnice in ljudje s kroničnimi obolenji naj se posvetujejo z zdravnikom pred uporabo savne.

Pred vstopom v savno se oprhajte. 

V vsaki savni velja osnovno pravilo – les je treba obvarovati pred znojem. V hiši imamo na voljo brisače, ki so dovolj dolge, da jih lahko raztegnete in se na klop uležete čez brisačo. V savno nikoli ne pojdite v kopalkah ali natikačih, saj ti pod visokimi temperaturami začnejo ustvarjati neugodne vonjave. Slecite se, dobro se umijte in ogrnite z brisačo ali rjuho, ki jo boste uporabljali samo v savni. 

Pred odhodom v savno odstranite ves nakit, saj se ta lahko segreje in povzroči opekline. Če nosite očala ali leče, morate odstraniti tudi te. Leče lahko pod vplivom suhega zraka povzročijo resno draženje oči. V savno nikoli ne nosite steklenice z vodo ali kakšnih drugih predmetov. 

Ne savnajte se takoj po jedi ali na prazen želodec. Uporaba savne po pitju alkohola ni priporočena. Najbolje je, da počakate uro ali dve, saj tudi za znojenje potrebujete energijo. V savni bodite največ 15 min, potem se oprhajte in počakajte vsaj 10 min. Ta ritual lahko ponovite trikrat v enem dnevu.

Uporaba savne na lastno odgovornost.

VIKINŠKA KOPEL

Uporaba vikinške kopeli stane 50€‎/dan. Uporaba vikinške kopeli možna samo s predhodnim dogovorom z zaposlenimi. Ti bodo kopel za vas pripravili – zakurili ogenj in jo privedli do želene temperature. To lahko traja od 4-5 ur, tako da je potrebna predhodna najava.

Pred uporabo vikinške kopeli se oprhajte.

V kopeli ni dovoljena uporaba šamponov in mil.

V kopel vstopajte in izstopajte počasi in previdno, saj je površina lahko spolzka od vode, še posebej pa, ko je ledeno/zasneženo. Ne skačite v kopel. Uživanje alkohola v vikinški kopeli ni priporočeno. Če želite imeti ob sebi pijačo ali prigrizke, jih lahko odložite na eno izmed premičnih polic. 

Starejše osebe, nosečnice in ljudje s kroničnimi obolenji naj se posvetujejo z zdravnikom pred uporabo vikinške kopeli. Otroci morajo biti pod nadzorom staršev, ko uporabljajo kopel.

Ne vstopajte v kopel, če temperatura vode presega 40 stopinj Celzija. V kopeli bodite največ 15 min, potem se oprhajte in počakajte vsaj 10 min pred ponovnim vstopom.

Uporaba vikinške kopeli na lastno odgovornost.

VAŠA VARNOST

Zaradi zagotavljanja vaše varnosti je objekt opremljen z VIDEO KAMERAMI. Na lastno odgovornost jih v času vaše prisotnosti v objektu lahko izklopite. V tem primeru ne odgovarjamo za kakršnekoli nevšečnosti, ki se zgodijo v tem času.

Previdnost svetujemo tudi pri gibanju v okolici objekta, pri raziskovanju okoliških gozdov in naravne dediščine. Plezanje po bližnjih ruševinah (v okolici nastanitve se nahajajo zapuščeni objekti kočevarkse dediščine) zaradi nevarnosti padca ali zdrsa odsvetujemo.

Naše osebje vam bo z veseljem posredovalo vse potrebne informacije za varno bivanje v Vili Sredgora.

Pomembne telefonske številke:

Upravnik Vila Sredora +38640626925

Center za obveščanje, medicinska pomoč, gasilci, veterinarska pomoč, reševalne enote 112 

Policija 113

AMZS – pomoč na avtocesti in avtovleka 1987

Vse objekte v okviru vile Sredgora uporabljate na lastno odgovornost. V kolikor se med bivanjem zgodi kakršnakoli škoda, ste zanjo finančno odgovorni. Vila Sredgora ne odgovarja za morebitno škodo, ki je posledica požara, nesreče, kraje in drugih nenapovedanih dogodkov.

ČLOVEKOVE PRAVICE

Vila Sredgora dosledno spoštuje človekove, otrokove in delavske pravice ter ima ničelno mero tolerance do kakršne koli nestrpnosti ali diskriminacije (na podlagi spola, starosti, narodnosti, barve kože, spolne usmerjenosti). 

Strpen in spoštljiv odnos je temeljno vodilo našega delovanja in sodelovanja z našimi gosti, dobavitelji, podizvajalci, lokalno in širšo skupnostjo ter vsemi drugimi deležniki, s katerimi sodelujemo. Vsakršen sum kakršnega koli izkoriščanja otrok ali drugih kaznivih dejanj zoper kogarkoli bomo prijavili ustreznim organom. 

VAŠE MNENJE ŠTEJE

V objektu se nahaja knjiga vtisov. Veseli bomo, če jih boste delili z nami!